Hanne Andersen

Hanne Andersen

Stresscoach, socialrådgiver & uddannelses-erhervsvejleder

60 87 47 60
hanne@tankliv.dk
facebook.com/TankLiv
@TankLiv
CVR:35 06 60 39

GOD SOMMER

Skrevet Torsdag d. 2 Juli 2015 af Hanne Andersen

Sommeren er over os og TankLiv trækker stikket ud for de næste par uger. Du kan dog fortsat sende en mail og få svar i løbet af nogle dage. 

Mange har  set frem til at kunne slippe det daglige ræs og bare slappe af, uden forpligtelser. Og det ER vigtigt at slippe og slappe af!

Men sommeren byder jo ofte på aktiviteter og gøremål, vi har udskudt gennem nogen tid, fordi så kan vi gøre det i ferien.

Der er ikke noget galt i det. Vi mennesker vil gerne være aktive og for de fleste er der ingen nydelse ved, bare at lave ingenting.

Det, vi bare ikke skal gøre er, at sætte forventningerne til os selv højere end vi kan indfri dem. Det er jo ikke alt det vi laver, som gør os stressede, men derimod alt det vi sætter os for, som bliver til ugjorte gerninger. 

Ugjorte gerninger sidder og banker på i vores hjerne og ærgrer os, fordi vi hele tiden bliver mindet om, at der er ting vi ikke formår. Og så er hjernen på overarbejde. Ærgrelser og bekymringer er i virkeligheden to sider af samme sag.Så hvis du vil nyde sommerferien, skal du sætte dig realistiske mål og gennemføre dem. 

F.eks. kan det være en ide, at alle i familien sætter sig og kommer med forslag, som så skrives ned i en to-do-liste. Gerne med navn på, hvem der vil udføre opgaven. 

Hæng listen et synligt sted og sæt flueben ved efterhånden som opgaverme er løst. 

Det samme kan gælde for aktiviteter, som familien gerne vil deltage i. Lav aftaler om, hvad, hvem og hvornår og overhold aftalerne. 

Når man på denne måde sætter struktur og orden, bliver der masser af overskud til alt det impulsive. 

Hav en rigtig dejlig sommer. 


STRESS - et fælles arbejdsmiljø anliggende

Skrevet Søndag d. 12 April 2015 af Hanne Andersen

TankLiv tilbyder lige nu  FYRAFTENSMØDER om stress i DIN fagforening, under titlen: 


Rundt om stress og stressrelateret sygdom


Aldrig før har stress været et mere aktuelt emne, når vi taler om arbejdsmiljø. Og samtidig er det blevet gjort til et individuelt problem, som den enkelte står alene med, ved f.eks. at blive sygemeldt.
Stress er... Læs mere

Stress og folkesygdomme

Skrevet Søndag d. 22 Marts 2015 af Hanne Andersen

Når vi  ser de mange diffuse lidelser, som vi mennesker render rundt med i vores fysiske krop, det kan være noget med maven, hudproblemer, hyppige  infektioner, muskel og ledproblemer eller hjerte-karsygdomme, er vi tilbøjelige til at opfatte det som noget udefrakommende, som vi bliver ramt af. 
Det er noget vi alle har haft i min... Læs mere

Tilbagemelding

Skrevet Onsdag d. 11 Marts 2015 af Hanne Andersen


Jeg har her til morgen fået en mail med en tilbagemelding fra en klient, som jeg gerne må referere anonymt selvfølgelig. 
" Da jeg første gang var til stresscoaching tænkte jeg: Det klarer jeg aldrig. 
Når man er så langt ude som jeg var, er det svært at se,

Hvad tror du mest på ?

Skrevet Torsdag d. 8 Januar 2015 af Hanne Andersen

Når vi i dag ser så mange sygemeldinger pga stress og mange rammes af såkaldte folkesygdomme, som man på trods af den lægevidenskabelige udvikling, nye diagnostiserings- og behandlingsmetoder, nærmest står magtesløse overfor, må vi stille os selv spørgsmålet, hvorfor mon det så alligevel går så galt ?
 
Jeg  vil stille spørgsmålet videre til dig, som kigger med her... Læs mere