Stresscoaching

- Hvad er stresscoaching -

Stresscoaching adskiller sig fra klassisk coaching ved, at der, især i starten er tale om læring.

Du vil altså indgå i en læringsproces. .

 

Det kan  være rigtig svært at stå alene og finde hoved og hale på det hele, når man er ramt af stress. 

 

Måske har du mest lyst til at blive hjemme under dynen og sygemelde dig.Og du har uden tvivl stort behov for søvn og hvile, når du er ramt af stress.Desværre er det ikke nok, fordi din hjerne kører videre med alt det, du må efterlade til du kommer tilbage eller til andre. 

 

Sålænge du stadig ikke har fundet årsagen til, at du er havnet i denne situation er det heller ikke muligt at finde løsningen og din stress vil vende tilbage. Du har måske en forestilling om, hvad der udløste,  men den egentlige årsag, kan være en helt anden eller en kombination af mange udløsende faktorer. 

 

Det giver rigtig god mening, at give sig selv et " service eftersyn"

- en kærlig "optankning" til et stressfrit liv. 

 

Stresscoaching er et program 

Et program, hvor du nænsomt lærer at forstå dine symptomer og får teknikker og støtte til, atter at genvinde din balance i livet. Programmet består i hovedtræk af: 

Stresscoaching er et forløb af 5-10 sessioner, hvor du i starten får stressen ud af kroppen, får læring om dine symptomer, får afdækket årsagerne til din stress.

Efterhånden, bliver du selv bedre og bedre i stand til at sætte temaerne  for coachingen og være aktiv i forhold til løsninger.

 

 

Stresscoaching er, at have en på "sidelinjen", som sammen med dig afdækker, afklarer og støtter dig i at gøre det, der skal gøres. 

 

 

Kroppen fejler ikke 

Vores krop  og hjerne er, fra naturens hånd, designet til at holde os i live, ved  f.eks at få vores hjerte til at slå, vore lunger og mave til at indtage nyt liv og skille os af med det, vi ikke længere har brug for. Altså at holde os levende, sunde og raske.

 

Du kender det godt.

Skærer du dig f.eks i hånden, vil såret læges helt af sig selv i løbet af nogle dage. Brækker du benet, vil det vokse sammen igen.Det gælder dog om, at passe godt på skaden mens den heler op. F.eks ved at holde såret rent eller ved at benet belastes mindst muligt, så det får ro til at heles. 

 

Dagen lang møder vi alverdens vira, svampesporer, allergener og forurening fra omgivelserne. 

Heldigvis er kroppen så intelligent indrettet, at dens eget immunforsvar straks sætter igang, for at bekæmpe angrebene.

 

Hvorfor er der nogen, der klarer frisag, mens andre tager imod alt og bliver syge.

 

Vi er blevet lært at tænke sygdomme som noget, der kommer til os udefra og, at vi derfor også skal have det "ordnet" udefra. Og det skal helst gå hurtigt. Kravene til os om at være effektive, får os til lægen, for at få udskrevet medicin. 

Medicin hjælper muligvis her og nu, men gør ikke noget ved årsagen til, at dit immunforsvar ikke har været så virksomt, som det var meningen. Immunforsvaret er jo kun så virksomt, som de betingelser vi giver det mulighed for.

 

Når vi oplever at  "fejle noget", er det altså ikke kroppen der fejler, men de betingelser vi har givet os selv, som forstyrrer vores ellers så intelligente krops eget immunforsvar og sine selvhelbredende kræfter. 

Tiden er inde til et paradigmeskift i vores opfattelse af sygdom og sundhed. Fra at opfatte mennesket som en maskine til at forstå, hvordan krop og psyke er sammenvævet i energistrømme, som afspejler vores bevidsthed og fortolkning af livet.  

 

Hvis vi vil bevare vores sundhed og genvinde balancen i livet, må vi først og fremmest ændre på de betingelser, der lå til grund for  ubalancernes opståen.  

 

Hanne Andersen

Hanne Andersen

Stresscoach, socialrådgiver & uddannelses-erhervsvejleder

60 87 47 60
hanne@tankliv.dk
facebook.com/TankLiv
@TankLiv